كفتة مشوية مع ارز بالزعفران

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع كول نار
  • تاريخ البدء تاريخ البدء

كول نار

Kurd Day Team


[h=3][/h]
[h=3]المكونات[/h]
مقادير الكفتة:


½ كيلو لحمة مفرومة

¼ ملعقة صغيرة شطة

¼ ملعقة صغيرة كركم

½ كوب بقدونس مفروم

ملعقة صغيرة ثوم مفروم

½ كوب كزبرة مفرومة

2 ملعقة كبيرة سمنة

ملح وفلفل أسود

بصلة مفرومة




مقادير الرز:

2 كوب رز بسمتي

½ ملعقة صغيرة زغفران

2 ملعقة كبيرة مية ورد

2 ملعقة كبيرة زبدة

2 ملعقة كبيرة زيت

ملعقة كبيرة ملح

2 كوب ميه






[h=3]طريقة التحضير[/h]
لتحضير الكفتة:

1- اعصري البصل المفروم من المية بتاعته تماما، وبعد كده خدي البصل
وحطيه في طبق غويط، وضيفي عليه الكزبرة والبقدونس والملح والشطة والثوم المفروم
والكركم والفلفل الأسود.


2- ضيفي اللحمة المفرومة على خليط البصل اللي عملتيه، واخلطيهم
بإيدك لغاية ما كل المكونات تتجانس مع بعضها كويس.


3- صبعي اللحمة على أسياخ خشبية، ولو مش عندك ممكن تصبعيها على
قلم.


4- حطي السمنة في صينية على النار، وشوحي فيها أسياخ اللحمة لحد ما
تتشوح كويس ولونها يبقى دهبي.


5- حطي قطعة فحم ساخنة على ملعقة زبدة في صينية الكفتة، وغطيها
بسرعة، ودخليها الفرن وسيبيها لغاية ما تستوي.




طريقة الأرز:

1- هاتي حلة متوسطة، وحطي فيها مقدار الميه والملح والزيت، وسيبي
المية لحد ما تغلي أوي، وبعد كده حطي الرز وسيبيه لحد ما يستوي كويس، وبعد كده صفيه
من الميه.


2- حطي الزعفران في مية الورد.

3- حطي الزبدة في حلة على النار وحطي معاها الزعفران.

4- بعد كده حطي نصف كمية الرز، وقلبي بالراحة عشان تحافظي على حبة
الرز، وبعد كده ضيفي الكمية الباقية.


5- عند التقديم.. اغرفي الرز في الطبق وعليه الكفتة المشوية..
وبالهنا والشفا


 
عودة
أعلى