كول نار
Kurd Day Team
[h=3]

[h=3]المكونات[/h]
مقادير الكفتة:
½ كيلو لحمة مفرومة
¼ ملعقة صغيرة شطة
¼ ملعقة صغيرة كركم
½ كوب بقدونس مفروم
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
½ كوب كزبرة مفرومة
2 ملعقة كبيرة سمنة
ملح وفلفل أسود
بصلة مفرومة
مقادير الرز:
2 كوب رز بسمتي
½ ملعقة صغيرة زغفران
2 ملعقة كبيرة مية ورد
2 ملعقة كبيرة زبدة
2 ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة ملح
2 كوب ميه
[h=3]طريقة التحضير[/h]
لتحضير الكفتة:
1- اعصري البصل المفروم من المية بتاعته تماما، وبعد كده خدي البصل
وحطيه في طبق غويط، وضيفي عليه الكزبرة والبقدونس والملح والشطة والثوم المفروم
والكركم والفلفل الأسود.
2- ضيفي اللحمة المفرومة على خليط البصل اللي عملتيه، واخلطيهم
بإيدك لغاية ما كل المكونات تتجانس مع بعضها كويس.
3- صبعي اللحمة على أسياخ خشبية، ولو مش عندك ممكن تصبعيها على
قلم.
4- حطي السمنة في صينية على النار، وشوحي فيها أسياخ اللحمة لحد ما
تتشوح كويس ولونها يبقى دهبي.
5- حطي قطعة فحم ساخنة على ملعقة زبدة في صينية الكفتة، وغطيها
بسرعة، ودخليها الفرن وسيبيها لغاية ما تستوي.
طريقة الأرز:
1- هاتي حلة متوسطة، وحطي فيها مقدار الميه والملح والزيت، وسيبي
المية لحد ما تغلي أوي، وبعد كده حطي الرز وسيبيه لحد ما يستوي كويس، وبعد كده صفيه
من الميه.
2- حطي الزعفران في مية الورد.
3- حطي الزبدة في حلة على النار وحطي معاها الزعفران.
4- بعد كده حطي نصف كمية الرز، وقلبي بالراحة عشان تحافظي على حبة
الرز، وبعد كده ضيفي الكمية الباقية.
5- عند التقديم.. اغرفي الرز في الطبق وعليه الكفتة المشوية..
وبالهنا والشفا