طريقه عمل الكبده المصريه

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع Kurd Day
  • تاريخ البدء تاريخ البدء

Kurd Day

Kurd Day Team

أولا : المقادير :


1 - كبدة ( الكمية حسب عدد الأفراد مع ملاحظة أن انا عملت تقريبا بربع كيلو ) .

2 - 2 فلفل رومي مقطع شرائح زي ما في الصورة :


4557.jpg



3 - فلفل حار ( حسب الرغبة ) .

4 - طماطم صغيرة

5 - بصلة صغيرة

6 - و طبعا أهم حاجة الثوم

7 - ملح و فلفل

8 - ليمونة و ملعقة صغيرة من الخل


و نيجي لأهم حاجة الوصف :



أولا اغسلي الكبدة و قطعيها شرائح طويلة .....
و أعسري عليها ليمونة و ضعي الخل و اتركيها ..
بعدين قطعي الفلفل الرومي زي ما شوفتي الصورة و قطعي الطماطم
و البصل و الثوم و الفلفل الحامي صغير .

- ضعي مقدار زيت في الطاسة تقريبا 6 معالق كبيرة .....
و ضعي عليه كل الخضار إللي سبق و اتركيه تقريبا 3 دقائق
فقط لكي يزبل قليلا .......

زي ما أنتي شايفة في الصورة :

4558.jpg




- و بعدين اضيفي الكبدة و قلبيهم :


4559.jpg



قلبيهم حتى تتشرب مياهها ....


ويقدم بالهناء



4560.jpg





 
عودة
أعلى